Taxi opleiding

Om een taxi te mogen besturen moet de chauffeur in het bezit zijn van een chauffeurskaart BCT (BoordComputer Taxi). Deze vraagt u aan bij het KIWA register.

Om deze Chauffeurskaart aan te vragen moet u in het bezit zijn van een Chauffeursdiploma Taxi en daarvoor moet u een theorie en een praktijk examen doen bij het CBR.

Volledig of bepekte chauffeurskaart?

Met de beperkte chauffeurskaart taxi mag u alleen rijden met vaste passagiers, op vaste routes en op vaste tijden en mag u geen financiële handelingen verrichten in de taxi.

Met de volledige chauffeurskaart taxi mag u alle soorten taxivervoer verrichten.

Omdat de verschillen in examens niet groot zijn, kiest men meestal voor het complete examen voor taxichauffeur volledig.

Theorie

Tijdens het theorie examen krijgt onder andere vragen over:

 • uw kennis van de wet- en regelgeving
 • gewenste houding en gedrag
 • communicatie met klant en hulpdiensten

Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen: 28 vragen, dan 2 cases met ieder 5 vragen en als laatste 2 vragen over de Routiq maxi Nederland

Het examen wordt afgenomen door het CBR en u bent geslaagd met 32 of meer vragen goed. Het theorie certificaat is 1 jaar geldig.

Bij van Bokhorst opleidingen kan je hiervoor een theorie pakket aankopen. Dit pakket bestaat uit een leerboek waaruit je alle stof die je nodig hebt voor het examen kan halen. Bij het boek zit ook een inlog code waarmee je online proef examens kan maken zodat je doelgericht kan trainen voor je theorie examen. mocht je liever theorie les krijgen van een instructeur dan is dit ook bij ons mogelijk. neem daarvoor contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Praktijk

Tijdens uw praktijk examen wordt onder andere getoetst op:

 • verantwoorde en veilige verkeersdeelname
 • professioneel rijgedrag
 • voorkomen, herkennen en oplossen van storingen
 • route, rijtijd en betalingen
 • klantsoorten en gedrag
 • afhandeling ongevallen

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit drie rijopdrachten:

 1. Rijden van een CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
 2. Rijden van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
 3. Rijden van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de examinator.

In Het Kort

Cursusnaam:Taxi Opleiding
Duur:
Locatie:in-company
Resultaat:
Data:In overleg
Offerte aanvragen:Naar offerte-aanvraag formulier
Groep:2 personen
Nascholing Chauffeurs:
Prijs:Prijs op aanvraag
In-company:Prijs op aanvraag

In Company


Wilt u meerdere medewerkers opleiden?

Dan raden wij een incompany taxi opleiding aan. Dit is een taxi opleiding die exclusief voor uw medewerkers georganiseerd wordt. Hierdoor kunnen de docenten de inhoud van de taxi opleiding perfect op de wensen van uw organisatie afstemmen. Indien u informatie of een aanbieding wenst te ontvangen voor een in-company taxi opleiding, dan verzoeken wij uw wensen kenbaar te maken via het onderstaand offerteaanvraagformulier.

Reactieformulier

Wilt u reageren, heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Dat kan met dit reactieformulier. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij in ieder geval uw naam , telefoonnummer en e-mailadres nodig. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 055-3552221. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. (Let op: velden met een * zijn verplicht!)

  Offerte Aanvragen

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de mogelijkheden en kosten van een (in-company) taxi opleiding voor uw medewerkers of afdeling. (Let op: velden met een * zijn verplicht!)

   Bel Mij Terug

   Wilt u dat wij contact met u opnemen om u informatie te verstrekken over een taxi opleiding? Laat uw gegevens hieronder achter.  (Let op: velden met een * zijn verplicht!)


     

    De Enige Echte PROFESSIONELE ARBO opleider in de industrie !

    Bokhorst Transport Opleidingen uit Apeldoorn oftewel William Bokhorst Opleidingen is een landelijk opererende organisatie op het gebied van veiligheid, transport, logistiek, milieu en loonwerk en code 95 trainingen en advies.

    Wij zijn verheugd dat u ons op het drukke internet heeft gevonden en hopen dat u hier informatie van uw gading vindt. Deze site poogt een compleet beeld te geven, maar kan vanzelfsprekend niet op alle vragen antwoorden aanreiken.

    Indien u meer informatie wenst, staan wij u graag persoonlijk te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 08.00 uur tot minimaal 17.00 uur,

      

    " Wat een geweldige training! Leerzaam en veel interactie tussen docent en cursisten. Erg boeiend en van begin tot einde van de training hielden we de aandacht er goed bij. Dit hebben wij ook al wel eens anders meegemaakt.
    Bedankt William Bokhorst Opleidingen voor deze prettige cursus en de goede lunch! "

    Klantervaringen

    ” Als bedrijf met jaren ervaring hebben wij pas een grondverzet training door William Bokhorst Opleidingen laten verzorgen. Wij schrokken ervan wat je nog leert in deze training. Sommige personeelsleden die helemaal niet met de juiste kwalificatie rondliepen zijn nu in het bezit van de juiste papieren TCVT ”

      

    ” Vanaf het eerste contact gelijk een goed gevoel, had eerst andere opleider gebeld. Deze wilde ons een training aanbieden die wij wettelijk niet eens nodig hadden. Bij William Bokhorst Opleidingen gaven ze gelijk aan wat nodig was voor ons bedrijf.  Bedankt voor het goede en eerlijke verhaal, William Bokhorst Opleidingen, wij komen terug!”


     

    © 2004-2018 William Bokhorst Opleidingen

    All right are reserved.
    Disclaimer | Privacy statement
    Algemene voorwaarden |  Subsidie

    William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) uit Apeldoorn is de specialist in het verzorgen van opleidingen, die op maat zijn gesneden voor u of uw bedrijf.

    Bij William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) staat de klant, haar behoeften en verwachtingen centraal. Als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek denken wij graag met u mee om voor uw bedrijf de beste opleidingen te realiseren. Door een flexibele houding kunnen wij zorgdragen voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Laatstgenoemde komt tot stand middels een intake gesprek dat wij met u voeren om zo uw opleiding op maat te kunnen verzorgen.
    Van Bokhorst Transport Opleidingen ontwikkelt zich continu en brengt structureel verbeteringen aan. Als gevolg hiervan blijft de kwaliteit van de door ons te leveren diensten c.q. producten op een hoog niveau. Bij William Bokhorst Opleidingen weten wij dat we om als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek tot de besten te kunnen blijven behoren wij constant op de hoogte moeten blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Voldoen aan de wettelijke eisen ten aanzien van milieu en veiligheid is voor Van Bokhorst Transport Opleidingen vanzelfsprekend. Van Bokhorst Transport Opleidingen wil een meerwaarde toevoegen aan de medewerkers van uw bedrijf door middel van motivering, inzicht, efficiënt en veilig werken, hetgeen een kostenbesparing oplevert en de productiviteit en arbeidsvreugde ten goede komt.  Het kwaliteitsaspect hebben wij derhalve hoog in ons vaandel staan!

    Bij Van Bokhorst Transport Opleidingen kunt u zowel overdag als 's-avonds, en op zaterdag een cursus volgen.

    Door ons te verzorgen opleidingen:

    • heftruckcertificaat opleidingen / trainingen
    • reachtruck certificaat opleidingen / trainingen
    • stapelaar opleidingen /trainingen
    • hoogbouwtruck opleidingen / trainingen
    • intern transport opleidingen / trainingen
    • hoogwerker opleidingen / trainingen
    • shovel opleidingen / cursus
    • grondverzet beperkt hijsen
    • grondverzet met hijsfunctie /hijsbewijs TCVT
    • autolaadkraan met hijsfunctie / hijsbewijs TCVT
    • autolaadkraan laden en lossen
    • aanslaan van lasten
    • rigger trainingen
    • VCA opleidingen / trainingen / VCA examen
    • code 95
    • nascholing beroepschauffeur
    • abseilen veiligheid trainingen voor de hoogbouwtruck
    • valbeveiliging veiligheidstrainingen
    • lezing aanslaan van lasten
    • tool boxen organiseren
    • zuinig rijden trainingen
    • defensief rijden trainingen
    • schade preventie trainingen
    • brandstof besparende rijtraining

     


     

    c_plus_logo_williambokhorstopleidingen.nl

     

    soob_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    pbna_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    ccv_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    otib_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    stichting_oom_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    stoof_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    colland_logo_williambokhorstopleidingen.nl