Heftruck certificaat halen


 

Waarom een heftruckcertificaat halen?

Een heftruckcertificaat is volgens de Arbowet verplicht als je met een vorkheftruck wilt rijden. De Arbowet schrijft voor dat iedereen die een vorkheftruck wil rijden  grondig geïnstrueerd moet zijn in het omgaan met deze voertuigen. ( dit geldt voor alle soorten intern transport materiaal )

Een bewijs van deze grondige instructie zijn de CCV heftruckcertificaten. (voorheen EVL / LOGEX / EVO)

CCV maakt onderdeel uit van het CBR

Het CCV heftruckcertificaat is landelijk erkend door de branche, verzekeraars en de ARBO. o.a:

 • EVO
 • Koninklijk Nederlands Vervoer
 • Transport en Logistiek Nederland
 • CNV Bedrijvenbond
 • FNV Bondgenoten

De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de heftruckchauffeurs. Een CCV heftruckcertificaat toont heel duidelijk aan dat er een goede opleiding is geweest.
De opleidingen kunnen worden afgesloten met een examen dat onder toezicht van of door het CCV zelf wordt afgenomen.

Wat moet nu wel en wat nu niet?

U moet de ISZW (Inspectie Sociale Zaken Werkgelegenheid) en de verzekeraar bij een eventueel ongeval kunnen aantonen dat u grondig geïnstrueerd bent.
Een feit is dat u een kwaliteits waarborging wilt voor uw heftruck cursus, zodat u later bij een eventueel ongeval er niet dan pas achter komt dat de heftruck opleiding die u gevolgd heeft helemaal niet voldoet. En helaas kunnen daar enorme kosten voor het bedrijf uit ontstaan.

De arbo wetgeving en verzekeraars stellen eisen aan de opleiding voor chauffeurs. Bovendien zijn er veel verschillende heftruckcertificaten te behalen. Een landelijk heftruckcertificaat / heftruck rijbewijs is ontwikkeld door het CCV (onderdeel van het CBR). Met onderstaande uitleg van de soorten cursussen helpen wij u de juiste keuze te maken.ARBO Veiligheidsopleidingen 

Bij William Bokhorst Opleidingen bieden wij u zowel een 1-daagse (voor ervaren personen) als een 2-daagse heftruck certificaat (voor onervaren personen) veiligheidsopleiding aan. De 2-daagse heftruck opleiding geniet de voorkeur vanwege de brede erkenning en het afsluitende heftruckcertificaat.

1-daagse ARBO heftruck veiligheidsopleiding
Bij de 1-daagse ARBO heftruckcertificaat veiligheidsopleiding ontvangt de cursist, bij een positieve beoordeling, een William Bokhorst Opleidingen heftruck certificaat met een geldigheid van 5 jaar. Deze opleiding voldoet aan de minimale eisen die gesteld worden in de Arbo-wet. Deze opleiding is bedoeld voor ervaren personen. De 1-daagse ARBO heftruck opleiding levert uiteindelijk het William Bokhorst Opleidingen heftruckcertificaat op. Dit heftruckcertificaat is 5 jaar geldig.

2-daagse heftruck Veiligheidsopleiding
Veiligheidscertificaat vorkheftruck.
Dit heftruckcertificaat wordt alom gewaardeerd in het bedrijfsleven, overheid en verzekeraars door de praktische waarde. Het heeft erkenning in het kader van de A.I. 14, 17 en Arbo-wet. De meeste bedrijven kiezen voor dit heftruckcertificaat omdat het een brede erkenning geniet.
Een CCV gecertificeerde instructeur neemt het examen af. Deze heftruck cursus levert uiteindelijk het 'Veiligheidscertificaat vorkheftruck op en dit heftruckcertificaat is 5 jaar geldig.
De 2-daagse veiligheidsopleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit meerdere rij opdrachten.

2-daagse CCV heftruck Veiligheidscertificaat "vorkheftruckchauffeur"
De 2-daagse CCV 'veiligheidscertificaat vorkheftruckchauffeur' heftruck opleiding (Voorheen EVL, Logex en EVO certificaat) wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit meerdere rij opdrachten.
Een gecertificeerde instructeur neemt onder verantwoordelijkheid van het CCV het examen af. Deze heftruck cursus levert uiteindelijk het 'veiligheidscertificaat vorkheftruckchauffeur'  op en dit heftruckcertificaat is 5 jaar geldig.

Heftruck training op maat.

Tevens leveren wij heftruck trainingen op maat. Deze vraag krijgen wij vaak van opdrachtgevers. Het voordeel van deze training is dat men direct in de werkelijke praktijk situatie voldoet aan de vlotte werkmethode die vaak gewenst is en men specifieke situaties in de werk omstandigheden van het bedrijf correct behandeld. Waardoor schade en onnodige kosten en stilstand kan voorkomen.

Indien u advies nodig heeft omtrent het maken van de juiste keuze voor u of uw bedrijf, kunt u ons bellen of het contact formulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. ( tel: 055 - 3 55 22 21 )


 

De Enige Echte PROFESSIONELE ARBO opleider in de industrie !

Bokhorst Transport Opleidingen uit Apeldoorn oftewel William Bokhorst Opleidingen is een landelijk opererende organisatie op het gebied van veiligheid, transport, logistiek, milieu en loonwerk en code 95 trainingen en advies.

Wij zijn verheugd dat u ons op het drukke internet heeft gevonden en hopen dat u hier informatie van uw gading vindt. Deze site poogt een compleet beeld te geven, maar kan vanzelfsprekend niet op alle vragen antwoorden aanreiken.

Indien u meer informatie wenst, staan wij u graag persoonlijk te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 08.00 uur tot minimaal 17.00 uur,

  

" Wat een geweldige training! Leerzaam en veel interactie tussen docent en cursisten. Erg boeiend en van begin tot einde van de training hielden we de aandacht er goed bij. Dit hebben wij ook al wel eens anders meegemaakt.
Bedankt William Bokhorst Opleidingen voor deze prettige cursus en de goede lunch! "

Klantervaringen

” Als bedrijf met jaren ervaring hebben wij pas een grondverzet training door William Bokhorst Opleidingen laten verzorgen. Wij schrokken ervan wat je nog leert in deze training. Sommige personeelsleden die helemaal niet met de juiste kwalificatie rondliepen zijn nu in het bezit van de juiste papieren TCVT ”

  

” Vanaf het eerste contact gelijk een goed gevoel, had eerst andere opleider gebeld. Deze wilde ons een training aanbieden die wij wettelijk niet eens nodig hadden. Bij William Bokhorst Opleidingen gaven ze gelijk aan wat nodig was voor ons bedrijf.  Bedankt voor het goede en eerlijke verhaal, William Bokhorst Opleidingen, wij komen terug!”


 

© 2004-2018 William Bokhorst Opleidingen

All right are reserved.
Disclaimer | Privacy statement
Algemene voorwaarden |  Subsidie

William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) uit Apeldoorn is de specialist in het verzorgen van opleidingen, die op maat zijn gesneden voor u of uw bedrijf.

Bij William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) staat de klant, haar behoeften en verwachtingen centraal. Als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek denken wij graag met u mee om voor uw bedrijf de beste opleidingen te realiseren. Door een flexibele houding kunnen wij zorgdragen voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Laatstgenoemde komt tot stand middels een intake gesprek dat wij met u voeren om zo uw opleiding op maat te kunnen verzorgen.
Van Bokhorst Transport Opleidingen ontwikkelt zich continu en brengt structureel verbeteringen aan. Als gevolg hiervan blijft de kwaliteit van de door ons te leveren diensten c.q. producten op een hoog niveau. Bij William Bokhorst Opleidingen weten wij dat we om als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek tot de besten te kunnen blijven behoren wij constant op de hoogte moeten blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Voldoen aan de wettelijke eisen ten aanzien van milieu en veiligheid is voor Van Bokhorst Transport Opleidingen vanzelfsprekend. Van Bokhorst Transport Opleidingen wil een meerwaarde toevoegen aan de medewerkers van uw bedrijf door middel van motivering, inzicht, efficiënt en veilig werken, hetgeen een kostenbesparing oplevert en de productiviteit en arbeidsvreugde ten goede komt.  Het kwaliteitsaspect hebben wij derhalve hoog in ons vaandel staan!

Bij Van Bokhorst Transport Opleidingen kunt u zowel overdag als 's-avonds, en op zaterdag een cursus volgen.

Door ons te verzorgen opleidingen:

 • heftruckcertificaat opleidingen / trainingen
 • reachtruck certificaat opleidingen / trainingen
 • stapelaar opleidingen /trainingen
 • hoogbouwtruck opleidingen / trainingen
 • intern transport opleidingen / trainingen
 • hoogwerker opleidingen / trainingen
 • shovel opleidingen / cursus
 • grondverzet beperkt hijsen
 • grondverzet met hijsfunctie /hijsbewijs TCVT
 • autolaadkraan met hijsfunctie / hijsbewijs TCVT
 • autolaadkraan laden en lossen
 • aanslaan van lasten
 • rigger trainingen
 • VCA opleidingen / trainingen / VCA examen
 • code 95
 • nascholing beroepschauffeur
 • abseilen veiligheid trainingen voor de hoogbouwtruck
 • valbeveiliging veiligheidstrainingen
 • lezing aanslaan van lasten
 • tool boxen organiseren
 • zuinig rijden trainingen
 • defensief rijden trainingen
 • schade preventie trainingen
 • brandstof besparende rijtraining

 


 

c_plus_logo_williambokhorstopleidingen.nl

 

soob_logo_williambokhorstopleidingen.nl

pbna_logo_williambokhorstopleidingen.nl

ccv_logo_williambokhorstopleidingen.nl

otib_logo_williambokhorstopleidingen.nl

stichting_oom_logo_williambokhorstopleidingen.nl

stoof_logo_williambokhorstopleidingen.nl

colland_logo_williambokhorstopleidingen.nl