• vca-williambokhorstopleidingen-1
 • vca-williambokhorstopleidingen-2
 • vca-williambokhorstopleidingen-3
 • vca-williambokhorstopleidingen-4
 • vca-williambokhorstopleidingen-5
 • vca-williambokhorstopleidingen-6
 • vca-williambokhorstopleidingen-7

VCA cursus Basisveiligheid 1e keer

De Arbo-wet stelt dat werkgevers verplicht zijn te zorgen voor de veiligheid van derden die zich op het bedrijf bevinden. Opdrachtgevers willen daarom van personeel van derden een bewijs zien dat zij de veiligheid serieus nemen. Zij kunnen eisen dat alle werknemers van een opdrachtnemer het VCA certificaat Basisveiligheid overleggen. Via William Bokhorst Opleidingen uit Apeldoorn  kan uw personeel in het bezit komen van dit VCA certificaat basisveiligheid. Dit VCA diploma laat zien dat uw werknemers goed onderwezen zijn in veiligheid op de bouwplaats.

Doelstelling

Cijfers van het CBS geven aan dat aandacht voor veilig werken broodnodig is. Jaarlijks zijn er meer dan 150.000 werkende betrokken bij een bedrijfsongeval. Het meeste risico lopen (jonge) mensen werkzaam in de bouw, de metaalindustrie en in de horeca. De ongevallen zijn vaak gevolg van hoge werkdruk, onoplettendheid en het niet voldoende op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. Kennis van de veiligheidsvoorschriften en het bezit van een VCA certificaat is een voorwaarde om op een veilige en verantwoorde wijze te kunnen werken.
Door het behalen van het VCA certificaat kunt u aantonen dat uw werknemers die benodigde kennis in huis hebben. In de William Bokhorst Opleidingen leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle door de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) verplicht gestelde onderwerpen. Hierdoor wordt het behalen van het VCA diploma eenvoudiger.

Doelgroep

De VCA cursus Basisveiligheid is bedoeld voor alle werknemers die praktisch bezig zijn in de bouw of de aannemerij. In aanverwante beroepsgroepen wordt ook reeds gevraagd naar het VCA certificaat.

Opleidingsniveau

Er is geen vooropleiding vereist om het VCA diploma te kunnen halen, echter voor het behalen van het VCA certificaat is een beheersing van de Nederlandse taal gewenst. Voorstudie van het lesmateriaal van 3 tot 4 uur zorgt zeker voor een bijdrage aan een positief resultaat.

Inhoud

 • Wet- en regelgeving
 • Risico’s en ongevallen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Branden en explosies
 • Besloten ruimten
 • Machines en gereedschappen
 • Tillen en hijsen
 • Struikelen, uitglijden en vallen
 • Werken op hoogte
 • Elektriciteit
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Omvang

 • Examen via PBNA
 • Leermiddelen met oefenvragen na ieder hoofdstuk
 • Powerpointpresentatie
 • Proeftoetsen

Duur / Tijden

 • Basis: 2 dagdelen, totaal 1 dag
 • Basis: 4 dagdelen, totaal 2 dagen
 • Basis: 4 dagdelen buiten kantooruren, totaal 2 avonden + 1 zaterdag

Bij William Bokhorst Opleidingen kunt u zowel overdag,`s-avonds, en op zaterdag een VCA cursus inplannen.

Locatie

Apeldoorn of in-company.

Examen / toetsing

Als de VCA cursus bijna ten einde is, zal er een VCA examen worden afgelegd. Het VCA examen Basisveiligheid bestaat uit een schriftelijke toets van 40 meerkeuzevragen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een officieel door PBNA uitgegeven VCA certificaat plus een VCA pasje. Dit VCA diploma is 10 jaar geldig.

Het examen kan in meerdere talen worden afgenomen. Ook mondelinge VCA examens behoren tot de mogelijkheden.

Groep

In overleg met William Bokhorst Opleidingen

Planning / inschrijven

Boven in de rechter kolom kunt het offerte-aanvraag formulier vinden en het standaard contactformulier.

Prijs

 • Basis eendaagse: € 187,50 per persoon excl. BTW
 • Basis tweedaagse: € 225,- per persoon excl. BTW

William Bokhorst Opleidingen levert al bijna 50 jaar lang opleidingen op maat af aan vele tevreden klanten. Wij bieden verscheidene kortingen aan voor grote groepen. Wij verrassen u graag met een scherp tarief op maat. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij William Bokhorst Opleidingen!

In-company

De kosten voor een in-company VCA cursus zijn op aanvraag. De hoogte hiervan staan in relatie tot uw bedrijfsspecifieke wensen. Indien u informatie of een aanbieding wenst te ontvangen voor een in-company VCA cursus, dan verzoeken wij uw wensen kenbaar te maken via het offerte-aanvraag formulier in de rechter kolom.

 Bijzonderheden

De VCA Basisveiligheid VCA cursus is gecertificeerd voor de nascholing CCV, CODE 95. Bij het aanmelden van de VCA cursus Basisveiligheid kunt u middels het inschrijfformulier kenbaar maken dat u gebruik wilt maken van de nascholing.
De aan- en afmeldkosten voor het CCV bedragen:

 •  € 22,50,- per dag per persoon excl. BTW

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze cursus / training via ons algemene telefoonnummer 055-3552221 of via info@williambokhorstopleidingen.nl. Als u nog vragen heeft kunt u deze telefonisch stellen of via ons contactformulier. Wilt u een offerte op maat? Gebruik dan ons offerte aanvraagformulier.

VCA Basisveiligheid proefexamen

Proefexamen VCA Basisveiligheid 1
Proefexamen VCA Basisveiligheid 2
Proefexamen VCA Basisveiligheid 3
Proefexamen VCA Basisveiligheid 4

In Het Kort

Cursusnaam:VCA cursus Basisveiligheid 1e keer
Duur:4 dagdelen / 2 dagen
Locatie:Apeldoorn of In-company
Resultaat:VCA certificaat VCA Basisveiligheid
Data:Op aanvraag
Offerte aanvragen:Naar offerte-aanvraag formulier
Groep:In overleg
Nascholing Chauffeurs:Eendaagse: 7 uur
Tweedaagse: 14 uur
Prijs:€ 225,- per persoon excl. BTW
In-company:Prijs op aanvraag

In Company


Wilt u meerdere medewerkers opleiden?

Dan raden wij een incompany VCA opleiding aan. Dit is een VCA cursus die exclusief voor uw medewerkers georganiseerd wordt. Hierdoor kunnen de docenten de inhoud van de VCA cursus perfect op de wensen van uw organisatie afstemmen. Indien u informatie of een aanbieding wenst te ontvangen voor een in-company VCA cursus, dan verzoeken wij uw wensen kenbaar te maken via het onderstaand  offerteaanvraagformulier.

Toolboxen

Het is belangrijk dat uw mensen goed geïnformeerd zijn over de veiligheidsrisico’s van hun werkzaamheden. Het bezitten van een VCA certificaat is verplicht volgens de Arbo-wet. Voor het behalen van dit VCA diploma zijn er voor vele branches en werkzaamheden zogenaamde toolboxen beschikbaar. Geen moeilijke en lange verhalen maar duidelijke informatie met veel plaatsjes en no nonsens teksten.

Een actuele lijst met toolboxen die voor uw organisatie mogelijk relevant zijn is te vinden op de site van onze strategische partner : www.vcainvorm.eu 

(Losse toolboxen en LMRA passen zijn ook te bestellen in het Engels, Duits of Pools)

Reactieformulier

Wilt u reageren, heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Dat kan met dit reactieformulier. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij in ieder geval uw naam , telefoonnummer en e-mailadres nodig. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 055-3552221. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. (Let op: velden met een * zijn verplicht!) 

  Offerte Aanvragen

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de mogelijkheden en kosten van een (in-company) VCA VOL cursus voor uw medewerkers of afdeling. (Let op: velden met een * zijn verplicht!)

   Bel Mij Terug

   Wilt u dat wij contact met u opnemen om u informatie te verstrekken over een VCA VOL opleiding? Laat uw gegevens hieronder achter.  (Let op: velden met een * zijn verplicht!)


     

    De Enige Echte PROFESSIONELE ARBO opleider in de industrie !

    Bokhorst Transport Opleidingen uit Apeldoorn oftewel William Bokhorst Opleidingen is een landelijk opererende organisatie op het gebied van veiligheid, transport, logistiek, milieu en loonwerk en code 95 trainingen en advies.

    Wij zijn verheugd dat u ons op het drukke internet heeft gevonden en hopen dat u hier informatie van uw gading vindt. Deze site poogt een compleet beeld te geven, maar kan vanzelfsprekend niet op alle vragen antwoorden aanreiken.

    Indien u meer informatie wenst, staan wij u graag persoonlijk te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 08.00 uur tot minimaal 17.00 uur,

      

    " Wat een geweldige training! Leerzaam en veel interactie tussen docent en cursisten. Erg boeiend en van begin tot einde van de training hielden we de aandacht er goed bij. Dit hebben wij ook al wel eens anders meegemaakt.
    Bedankt William Bokhorst Opleidingen voor deze prettige cursus en de goede lunch! "

    Klantervaringen

    ” Als bedrijf met jaren ervaring hebben wij pas een grondverzet training door William Bokhorst Opleidingen laten verzorgen. Wij schrokken ervan wat je nog leert in deze training. Sommige personeelsleden die helemaal niet met de juiste kwalificatie rondliepen zijn nu in het bezit van de juiste papieren TCVT ”

      

    ” Vanaf het eerste contact gelijk een goed gevoel, had eerst andere opleider gebeld. Deze wilde ons een training aanbieden die wij wettelijk niet eens nodig hadden. Bij William Bokhorst Opleidingen gaven ze gelijk aan wat nodig was voor ons bedrijf.  Bedankt voor het goede en eerlijke verhaal, William Bokhorst Opleidingen, wij komen terug!”


     

    © 2004-2018 William Bokhorst Opleidingen

    All right are reserved.
    Disclaimer | Privacy statement
    Algemene voorwaarden |  Subsidie

    William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) uit Apeldoorn is de specialist in het verzorgen van opleidingen, die op maat zijn gesneden voor u of uw bedrijf.

    Bij William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) staat de klant, haar behoeften en verwachtingen centraal. Als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek denken wij graag met u mee om voor uw bedrijf de beste opleidingen te realiseren. Door een flexibele houding kunnen wij zorgdragen voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Laatstgenoemde komt tot stand middels een intake gesprek dat wij met u voeren om zo uw opleiding op maat te kunnen verzorgen.
    Van Bokhorst Transport Opleidingen ontwikkelt zich continu en brengt structureel verbeteringen aan. Als gevolg hiervan blijft de kwaliteit van de door ons te leveren diensten c.q. producten op een hoog niveau. Bij William Bokhorst Opleidingen weten wij dat we om als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek tot de besten te kunnen blijven behoren wij constant op de hoogte moeten blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Voldoen aan de wettelijke eisen ten aanzien van milieu en veiligheid is voor Van Bokhorst Transport Opleidingen vanzelfsprekend. Van Bokhorst Transport Opleidingen wil een meerwaarde toevoegen aan de medewerkers van uw bedrijf door middel van motivering, inzicht, efficiënt en veilig werken, hetgeen een kostenbesparing oplevert en de productiviteit en arbeidsvreugde ten goede komt.  Het kwaliteitsaspect hebben wij derhalve hoog in ons vaandel staan!

    Bij Van Bokhorst Transport Opleidingen kunt u zowel overdag als 's-avonds, en op zaterdag een cursus volgen.

    Door ons te verzorgen opleidingen:

    • heftruckcertificaat opleidingen / trainingen
    • reachtruck certificaat opleidingen / trainingen
    • stapelaar opleidingen /trainingen
    • hoogbouwtruck opleidingen / trainingen
    • intern transport opleidingen / trainingen
    • hoogwerker opleidingen / trainingen
    • shovel opleidingen / cursus
    • grondverzet beperkt hijsen
    • grondverzet met hijsfunctie /hijsbewijs TCVT
    • autolaadkraan met hijsfunctie / hijsbewijs TCVT
    • autolaadkraan laden en lossen
    • aanslaan van lasten
    • rigger trainingen
    • VCA opleidingen / trainingen / VCA examen
    • code 95
    • nascholing beroepschauffeur
    • abseilen veiligheid trainingen voor de hoogbouwtruck
    • valbeveiliging veiligheidstrainingen
    • lezing aanslaan van lasten
    • tool boxen organiseren
    • zuinig rijden trainingen
    • defensief rijden trainingen
    • schade preventie trainingen
    • brandstof besparende rijtraining

     


     

    c_plus_logo_williambokhorstopleidingen.nl

     

    soob_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    pbna_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    ccv_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    otib_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    stichting_oom_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    stoof_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    colland_logo_williambokhorstopleidingen.nl