• vca-williambokhorstopleidingen-1
 • vca-williambokhorstopleidingen-2
 • vca-williambokhorstopleidingen-3
 • vca-williambokhorstopleidingen-4
 • vca-williambokhorstopleidingen-5
 • vca-williambokhorstopleidingen-6
 • vca-williambokhorstopleidingen-7

VCA VOL cursus 1e keer

De Arbo-wet stelt dat werkgevers verplicht zijn te zorgen voor de veiligheid van derden die zich op het bedrijf bevinden. Opdrachtgevers willen daarom van personeel van derden een bewijs zien dat zij de veiligheid serieus nemen. Zij kunnen eisen dat alle werknemers van een opdrachtnemer het VCA certificat Basisveiligheidoverleggen. Voor leidinggevenden geldt dan als aanvullende eis het certificaat Veiligheid voor Operationeel Leiding-gevenden (VCA VOL certificaat). Via William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) uit Apeldoorn  kan uw personeel in het  bezit komen van dit VCA VOL certificaat

 

Doelstelling

Opdrachtgevers kunnen eisen dat uw personeel beschikt over het VCA VOL certificaat Basisveiligheid. De Arbo-wet verplicht werkgevers immers te zorgen voor de veiligheid van derden die zich op het bedrijf bevinden. Van leidinggevenden kunnen zij bovendien eisen dat zij het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden hebben behaald. Cijfers van het CBS geven aan dat aandacht voor veilig werken broodnodig is. Jaarlijks zijn er meer dan 150.000 werkenden betrokken bij een bedrijfsongeval. Het meeste risico lopen (jonge) mensen werkzaam in de bouw, de metaal-industrie en in de horeca.
De ongevallen zijn vaak gevolg van hoge werkdruk, onoplettendheid en het niet voldoende op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. Kennis van de veiligheidsvoorschriften is een voorwaarde om op een veilige en verantwoorde wijze te kunnen werken.
Door het behalen van het VCA VOL diploma kunt u aantonen dat uw werknemers die benodigde kennis in huis hebben. In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle door de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) verplicht gestelde onderwerpen. Hierdoor wordt het behalen van het VCA VOL diploma eenvoudiger. William Bokhorst Opleidingen maakt gebruik van het PBNA, het PBNA is een erkend examenbureau voor de examinering van VCA.

Doelgroep

Leidinggevenden

Opleidingsniveau

Voorstudie van het lesmateriaal van 3 tot 4 uur. Er is geen vooropleiding vereist om het VCA VOL diploma te kunnen halen, echter voor het behalen van dit VCA certificaat is een beheersing van de Nederlandse taal gewenst.

 • Wet- en regelgeving
 • Risico’s en ongevallen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Branden en explosies
 • Besloten ruimten
 • Machines en gereedschappen
 • Tillen en hijsen
 • Struikelen, uitglijden en vallen
 • Werken op hoogte
 • Elektriciteit
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Met deze module vangt u twee vliegen in een klap! Leidinggevenden volgen in één keer zowel de basisveiligheid als het deel voor leidinggevenden. De voor hen belangrijke onderdelen uit de module Basisveiligheid VCA zijn opgenomen in deze module.

 

 

 

Omvang

 • examenpapieren
 • leermiddelen

Duur / Tijden

 • Basis: 2 dagdelen, totaal 1 dag
 • Basis: 4 dagdelen, totaal 2 dagen
 • Basis: 4 dagdelen buiten kantooruren, totaal 2 avonden + 1 zaterdag

Bij William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) kunt u zowel overdag,`s-avonds, en op zaterdag een VCA VOL cursus inplannen.

Locatie

Apeldoorn, in-company of een nader te bepalen locatie.

Examen / toetsing

Als de VCA VOL cursus bijna ten einde is, zal er een examen worden afgelegd. Het examen Basisveiligheid bestaat uit een schriftelijke toets van 40 meerkeuzevragen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een officieel door PBNA uitgegeven certificaat plus een VCA VOL pasje. Dit VCA VOL diploma is 10 jaar geldig.

Het examen kan in meerdere talen worden afgenomen. Ook mondelinge examens behoren tot de mogelijkheden.

Groep

In overleg met williambokhorstopleidingen.nl

Planning / inschrijven

Boven in de rechter kolom kunt het offerte-aanvraag formulier vinden en het standaard contactformulier.

Prijs

 • Basis eendaagse:   € 215,- per persoon excl. BTW
 • Basis tweedaagse: € 295 per persoon excl. BTW
 • Basis buiten kantooruren: € 325,- per persoon excl. BTW

William Bokhorst Opleidingen levert al 12 jaar lang opleidingen op maat af aan vele tevreden klanten. Wij bieden verscheidene kortingen aan voor grote groepen. Wij verrassen u graag met een scherp tarief op maat. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij William Bokhorst Opleidingen!

In-company

De kosten voor een in-company VCA VOL cursus zijn op aanvraag. De hoogte hiervan staan in relatie tot uw bedrijfsspecifieke wensen. Indien u informatie of een aanbieding wenst te ontvangen voor een in-company VCA VOL cursus, dan verzoeken wij uw wensen kenbaar te maken via het offerte-aanvraag formulier in de rechter kolom.

 Bijzonderheden

De VCA VOL opleiding is gecertificeerd voor de nascholing CCV, CODE 95. Bij het aanmelden van de VCA VOL cursus kunt u middels het inschrijfformulier kenbaar maken dat u gebruik wilt maken van de nascholing.
De aan- en afmeldkosten voor het CCV bedragen:

 • € 20,50,- per dag per persoon excl. BTW

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze cursus / training via ons algemene telefoonnummer 055-3552221 of via info@williambokhorstopleidingen.nl. Als u nog vragen heeft kunt u deze telefonisch stellen of via ons contactformulier. Wilt u een offerte op maat? Gebruik dan ons offerte aanvraagformulier.

Proefexamens VOL VCA

Proefexamen VOL VCA 1
Proefexamen VOL VCA 2
Proefexamen VOL VCA 3

In Het Kort

Cursusnaam:

VCA VOL cursus 1e keer

Duur:

4 dagdelen / 2 dagen

Locatie:

Apeldoorn of In-company

Resultaat:

William Bokhorst Opleidingen VCA certificaat met pasje (10 jaar geldig)

Data:

Op aanvraag

Offerte aanvragen:

Naar offerte-aanvraag formulier

Groep:

In overleg

Nascholing Chauffeurs:

Eendaagse: 7 uur
Tweedaagse: 14 uur

Prijs:

€ 295,- per persoon excl. BTW

In-company:

Prijs op aanvraag

In Company

 
Wilt u meerdere medewerkers opleiden?

Dan raden wij een incompany VCA VOL opleiding aan. Dit is een VCA VOL cursus  die exclusief voor uw medewerkers georganiseerd wordt. Hierdoor kunnen de docenten de inhoud van de VCA VOL cursus  perfect op de wensen van uw organisatie afstemmen. Indien u informatie of een aanbieding wenst te ontvangen voor een in-company VCA VOL cursus, dan verzoeken wij uw wensen kenbaar te maken via het onderstaand  offerteaanvraagformulier.

Toolboxen

 

Het is belangrijk dat uw mensen goed geïnformeerd zijn over de veiligheidsrisico’s van hun werkzaamheden. Dat moet als u VCA gecertificeerd bent en dat moet volgens de Arbo-wet. Voor vele branches en werkzaamheden zijn er zogenaamde toolboxen beschikbaar. Geen moeilijke en lange verhalen maar duidelijke informatie met veel plaatsjes en no nonsens teksten.

Een actuele lijst met toolboxen die voor uw organisatie mogelijk relevant zijn is te vinden op de site van onze strategische partner : www.vcainvorm.eu 

(Losse toolboxen en LMRA passen zijn ook te bestellen in het Engels, Duits of Pools)

Reactieformulier

Wilt u reageren, heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Dat kan met dit reactieformulier. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij in ieder geval uw naam , telefoonnummer en e-mailadres nodig. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 055-3552221. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. (Let op: velden met een * zijn verplicht!) 

  Offerte Aanvragen

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de mogelijkheden en kosten van een (in-company) VCA VOL cursus voor uw medewerkers of afdeling. (Let op: velden met een * zijn verplicht!)

   Bel Mij Terug

   Wilt u dat wij contact met u opnemen om u informatie te verstrekken over een VCA VOL opleiding? Laat uw gegevens hieronder achter.  (Let op: velden met een * zijn verplicht!)


     

    De Enige Echte PROFESSIONELE ARBO opleider in de industrie !

    Bokhorst Transport Opleidingen uit Apeldoorn oftewel William Bokhorst Opleidingen is een landelijk opererende organisatie op het gebied van veiligheid, transport, logistiek, milieu en loonwerk en code 95 trainingen en advies.

    Wij zijn verheugd dat u ons op het drukke internet heeft gevonden en hopen dat u hier informatie van uw gading vindt. Deze site poogt een compleet beeld te geven, maar kan vanzelfsprekend niet op alle vragen antwoorden aanreiken.

    Indien u meer informatie wenst, staan wij u graag persoonlijk te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 08.00 uur tot minimaal 17.00 uur,

      

    " Wat een geweldige training! Leerzaam en veel interactie tussen docent en cursisten. Erg boeiend en van begin tot einde van de training hielden we de aandacht er goed bij. Dit hebben wij ook al wel eens anders meegemaakt.
    Bedankt William Bokhorst Opleidingen voor deze prettige cursus en de goede lunch! "

    Klantervaringen

    ” Als bedrijf met jaren ervaring hebben wij pas een grondverzet training door William Bokhorst Opleidingen laten verzorgen. Wij schrokken ervan wat je nog leert in deze training. Sommige personeelsleden die helemaal niet met de juiste kwalificatie rondliepen zijn nu in het bezit van de juiste papieren TCVT ”

      

    ” Vanaf het eerste contact gelijk een goed gevoel, had eerst andere opleider gebeld. Deze wilde ons een training aanbieden die wij wettelijk niet eens nodig hadden. Bij William Bokhorst Opleidingen gaven ze gelijk aan wat nodig was voor ons bedrijf.  Bedankt voor het goede en eerlijke verhaal, William Bokhorst Opleidingen, wij komen terug!”


     

    © 2004-2018 William Bokhorst Opleidingen

    All right are reserved.
    Disclaimer | Privacy statement
    Algemene voorwaarden |  Subsidie

    William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) uit Apeldoorn is de specialist in het verzorgen van opleidingen, die op maat zijn gesneden voor u of uw bedrijf.

    Bij William Bokhorst Opleidingen (Van Bokhorst Transport Opleidingen) staat de klant, haar behoeften en verwachtingen centraal. Als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek denken wij graag met u mee om voor uw bedrijf de beste opleidingen te realiseren. Door een flexibele houding kunnen wij zorgdragen voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Laatstgenoemde komt tot stand middels een intake gesprek dat wij met u voeren om zo uw opleiding op maat te kunnen verzorgen.
    Van Bokhorst Transport Opleidingen ontwikkelt zich continu en brengt structureel verbeteringen aan. Als gevolg hiervan blijft de kwaliteit van de door ons te leveren diensten c.q. producten op een hoog niveau. Bij William Bokhorst Opleidingen weten wij dat we om als Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek tot de besten te kunnen blijven behoren wij constant op de hoogte moeten blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Voldoen aan de wettelijke eisen ten aanzien van milieu en veiligheid is voor Van Bokhorst Transport Opleidingen vanzelfsprekend. Van Bokhorst Transport Opleidingen wil een meerwaarde toevoegen aan de medewerkers van uw bedrijf door middel van motivering, inzicht, efficiënt en veilig werken, hetgeen een kostenbesparing oplevert en de productiviteit en arbeidsvreugde ten goede komt.  Het kwaliteitsaspect hebben wij derhalve hoog in ons vaandel staan!

    Bij Van Bokhorst Transport Opleidingen kunt u zowel overdag als 's-avonds, en op zaterdag een cursus volgen.

    Door ons te verzorgen opleidingen:

    • heftruckcertificaat opleidingen / trainingen
    • reachtruck certificaat opleidingen / trainingen
    • stapelaar opleidingen /trainingen
    • hoogbouwtruck opleidingen / trainingen
    • intern transport opleidingen / trainingen
    • hoogwerker opleidingen / trainingen
    • shovel opleidingen / cursus
    • grondverzet beperkt hijsen
    • grondverzet met hijsfunctie /hijsbewijs TCVT
    • autolaadkraan met hijsfunctie / hijsbewijs TCVT
    • autolaadkraan laden en lossen
    • aanslaan van lasten
    • rigger trainingen
    • VCA opleidingen / trainingen / VCA examen
    • code 95
    • nascholing beroepschauffeur
    • abseilen veiligheid trainingen voor de hoogbouwtruck
    • valbeveiliging veiligheidstrainingen
    • lezing aanslaan van lasten
    • tool boxen organiseren
    • zuinig rijden trainingen
    • defensief rijden trainingen
    • schade preventie trainingen
    • brandstof besparende rijtraining

     


     

    c_plus_logo_williambokhorstopleidingen.nl

     

    soob_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    pbna_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    ccv_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    otib_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    stichting_oom_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    stoof_logo_williambokhorstopleidingen.nl

    colland_logo_williambokhorstopleidingen.nl